Fairphone.com

Een smartphone voor iedereen die het productieproces van een telefoon net zo belangrijk vindt als de telefoon zelf. De Fairphone 3 heeft alles wat je van een smartphone verwacht en nog veel meer. Want Fairphone gebruikt materialen die beter zijn voor de planeet en verbetert de werkomstandigheden van de makers van jouw telefoon. Omdat het ook uitmaakt hoe je telefoon gemaakt wordt.

Hoe maak je een eerlijkere telefoon?

Duurzamere producten ontwerpen

Hoe langer je met je telefoon doet, hoe kleiner de ecologische voetafdruk ervan zal zijn. Fairphone streeft naar het ontwerpen van duurzamere producten door ons te richten op modulariteit om zo eenvoudige reparaties mogelijk te maken.

E-afval verminderen

Fairphone stimuleert niet alleen het hergebruik en de reparatie van onze telefoons, we werken ook aan een grotere groei van de aanvoer van gerecycled materiaal door middel van terugname promoties, het terugbrengen van ongebruikte telefoons naar de markt en onderzoek naar belemmeringen van recycling.

Eerlijkere materialen kiezen

Met één grondstof tegelijk werkt Fairphone aan het vergroten van het bewustzijn van de industrie en de consument en neemt Fairphone eerlijke, gerecycled en verantwoord gewonnen materialen op in onze telefoons.

Mensen voorop stellen

Fairphone innoveert samen met zijn partners manieren om de arbeidsomstandigheden te verbeteren, groeimogelijkheden te bieden en de gezondheid, veiligheid en arbeidsvreugde van werknemers in de hele sector te vergroten.
Fairphone 3. De smartphone met hart voor mens en planeet

Fairtrade gold

Fairphone is de eerste smartphonefabrikant die gebruikmaakt van Fairtrade goud.

10 van 10 iFixit score

De enige smartphone ter wereld met een perfecte score voor repareerbaarheid.

Eerlijke en gerecyclede materialen

Fairphone's eigenschappen zijn niet vanbuiten zichtbaar. Zo zitten Fairphone's eerlijke materialen aan de binnenkant van je telefoon, en zie je aan de plastic behuizing niet dat die gerecycled is.

Modulair en repareerbaar ontwerp

Met Fairphone's vervangbare onderdelen kan je je telefoon zelf repareren met de inbegrepen schroevendraaier.

Continue inzet voor een eerlijkere wereld

Ook Fairphone's programma’s om elektronisch afval te verminderen en de werkomstandigheden van de makers van jouw telefoon te verbeteren zijn niet direct te zien, maar ze zijn er wel.