DeKrat.nl

Alle recepten (inmiddels ruim 2000!) worden door het team van de Krat zelf met veel aandacht en liefde bedacht en getest, en zijn online en in het meegeleverde receptenboekje na te lezen.

De Krat wordt al jaren als beste getest onder de maaltijdboxen. Onder andere weekblad Margriet, consumentenmagazine RADAR+, tv-programma KASSA en foodbloggers zijn laaiend enthousiast over de Krat. De Krat is de oudste maaltijdbox van Nederland. Al in november 2010 begon Eefje Brugman met het thuisbezorgen van houten kratjes met alle ingrediƫnten voor het bereiden van drie (h)eerlijke maaltijden.

In eerste instantie leverde de Krat alleen in Amsterdam, maar door de jaren is het bezorggebied steeds verder uitgebreid. Sinds ruim een jaar (juni 2015) is de Krat in heel Nederland verkrijgbaar, met uitzondering van Zeeuws-Vlaanderen en de Waddeneilanden.

De Krat heeft een eenvoudige ambitie: meer mensen bekendmaken met lokale en duurzaam gekweekte producten. Daarbij hanteert de Krat het eenvoudige principe van tijd en plaats: alle ingrediƫnten zijn seizoensgebonden (tijd) en lokaal (plaats) gekweekt. Zo zorgt de Krat niet alleen voor gevarieerde, duurzame en (h)eerlijke maaltijden, maar brengt het bedrijf ook lokale boeren en telers onder de aandacht.